09 maart 2006

The East CapeAan 1 kant van het Noordereiland waren we eigenlijk nog niet geweest : de Noordoostkaap. Vorige keer overgeslagen wegens te ver en niet echt beschreven in onze reisgidsen. We hebben nu toch tijd over, zodus... wijlle weg.

And... it was a long and winding road ! Maar toch wel de moeite. We hebben er, met de nodige tussenstops, 2 dagen over gedaan. Gestart zijn we in Whakatane (spreek uit Fakatanee), waar ik eigenlijk wou gaan zwemmen met dolfijnen. Maar de weersvoorspellingen voor de volgende dagen waren niet bijster goed, zodat ik besloten heb om hier over enkele dagen terug te komen en een nieuwe poging te wagen. Vanaf Whakatane ging het over een zeer slingerende weg over ruige heuvels, vol met pohutukawa-bomen, langs een rotsige kust met zeer wilde golven. We zijn door het plaatsje Hawai gekomen, dat volgens mij zo genoemd is omdat de golven hier extreem hoog en wild zijn. Perfect voor surfers, dus.
Aan de oostkaap vind je in Te Araroa de grootste Pohutukawa boom van het land. (zie foto) Hij telt 22 stammen. Rond Kerstmis staat zo,n boom in bloei met duizenden rode bloemen.
Mij is ook opgevallen dat er in deze regio van het land de Maori's in de meerderheid zijn. Uren zijn we zelfs geen blanke tegengekomen.
Ondanks de slechte weersvoorspellingen hebben we de hele dag schitterend weer gehad en hebben we tot laat in de avond buiten gezeten (zie ook foto boven). Om 10 uur was het nog 24 graden Celsius.

Geen opmerkingen: