11 maart 2006

Dol, Fijn zwemmenOndanks een onheilspellende bewolking, heb ik het er toch maar op gewaagd om mee te gaan op een 'swimming with the dolphins' trip in Whakatane. En maar goed ook. 't Was misschien niet zo'n schitterend weer, maar de belevenis was zijn geld meer dan waard.
Hilde was niet meegegaan (zij zwemt niet graag), zodat er zo'n 7 klanten in het bootje zaten, gehuld in een wetsuit en voorzien van zwemvliezen en zwembril. Na zo'n 40km de volle zee opgevaren te zijn kwamen we de eerste school, van zo'n 20-tal dolfijnen, tegen en meteen hadden we prijs. Ze hadden er wel zin in om met ons te spelen. Echt te gek. Je duikt in het water en langs alle kanten komen er dolfijnen rakelings langs je gezwommen en gesprongen. Je krijgt de kans om die beestjes eens echt in hun natuurlijke habitat van dichtbij te bewonderen. Zo'n halfuurtje zijn ze in onze omgeving blijven spelen. Dit blijkt zeer uitzonderlijk te zijn, want meestal zijn er maar 1 of 2 dolfijnen die in de buurt blijven. Dat bleek ook toen we later bij andere dolfijnen onze kans waagden. Ze zwommen dan bijna onmiddelijk van ons weg.
Ik heb nog proberen foto's te nemen van dit alles. Maar met een natte wetsuit aan en zwemvliezen is het niet zo makkelijk manoevreren. En die beestjes zijn ook wat sneller dan mijn digitale camera reageert. Hopen foto's genomen, maar geen enkele die het publiceren waard is. Ik ben dus moeten gaan lenen bij de 'Whale and Dolphin Watch NZ ltd', die dit tripje organiseerden.

Geen opmerkingen: